Världen får vänta har spelats in i Gula Studion i Malmö av Jens Lindgård som både har hållit i inspelningstekniken, spelat diverse instrument och producerat tillsammans med WES. Vi började spela in i oktober 2014 tillsammans med Caroline Leander vid pianot, Bo Håkanson på trummor och Peter Anderhagen på elbas, tillsammans en kvartett som repat ihop sig hemma i Bos replokal på Sofielund. I juletid flög Johanna Ström ner från Stockholm, och det blev en magisk dag i studion när vi sjöng in duetten på Se mig, en av mina tidigaste låtar som vi under sommaren hade spelat på en första och lätt trevande livekonsert. Johanna och Caroline har senare också lagt körstämmor på de flesta av låtarna. Med Jens och hans bror Petter Lindgård i studion blev det självklart att testa blås på arrangemangen, ett tilltag som bara växte och förgyllde. Inge Petersson Lindbäck kom och spelade lyrisk sopransax på Se mig, och Martin Brandqvist kom och spelade oemotståndlig flöjt på En gång till mot solen och Jag vill gå.

JAG VILL GÅ – WES: sång, gitarrer, bas. Jens: baskagge/virvelkagge/hi-hat, trombon. Caroline: wurlitzer. Johanna: kör. Martin: flöjt. Petter: trumpet.

UTE OCH CYKLAR – WES: sång, gitarrer, munspel, keyboards. Bo: trummor. Peter: bas. Caroline: kör. Johanna: kör.

EN GÅNG TILL MOT SOLEN – WES: sång, gitarrer, bas, orgel, keyboards. Bo: trummor. Jens: trombon, percussion. Petter: trumpet. Caroline: piano. Martin: flöjt.

SE MIG – WES: sång, gitarrer. Johanna: sång. Caroline: piano. Bo: trummor. Peter: bas. Inge: sopransaxofon.

ALLT DET JAG ALDRIG SA – WES: sång, gitarrer, bas, orgel, keyboards. Caroline: piano. Bo: trummor. Jens: trombon, percussion. Petter: trumpet.

Samtliga titlar: text, musik & arrangemang – WES, produktion och co-arrangemang – Jens.